B2B MENU:

Toplotna črpalka je odlična izbira za dobro izolirane objekte

Čeprav se stroškom ogrevanja ne da povsem izogniti, z uporabo določenih sodobno zasnovanih naprav lahko stroške bistveno znižate. Odlična izbira je toplotna črpalka. Gre za vrsto grelne naprave, ki izkorišča toploto iz okolice. Toplota je akumulirana v vodi, zemlji ali zraku. Pri odločitvi za takšno vrsto naprave je torej v prvi vrsti dobro vedeti, kateri vir toplote boste uporabljali.

Na trgu vam je na voljo toplotna črpalka zrak/voda, voda/voda ali zemlja/voda. Poleg vrste toplotne črpalke je pri izbiri pomembna tudi sama lokacija oziroma območje, delovanja. Izbrati morate takšni, ki je ustrezno glede na vremenske pogoje.

Način dovajanja toplote v prostor

Toplotna črpalka je torej v tem hipu zagotovo ena od najboljših izbir sistema za ogrevanje. Najprej si morate izbrati vrsto, nato območje, kamor jo boste namestili. Ne nazadnje je ključno še to, na kakšen način se bo toplota dovajala v prostor.

Točkovni grelniki, kot so na primer radiatorji, zahtevajo visokotemperaturne toplotne črpalke. Nizkotemperaturne so na primer dobrodošle za talno gretje, ki ima večjo površino. Obenem je treba izbrati še najprimernejšo velikost zalogovnika toplote oziroma hranilnika. Z ustrezno izbiro velikosti boste lahko precej prihranili pri stroških ogrevanja. Črpalki namreč ne bo treba delovati ves čas.

Investicija v toplotno črpalko

Če vas zanima toplotna črpalka, je dobro, da vam je v prvi vrsti popolnoma jasno, zakaj se vam splača investirati v takšno napravo. Toplotna črpalka je zlasti odlična izbira za vse dobro izolirane objekte. Pomaga učinkovito zniževati stroške ogrevanja, je tiha, deluje ves čas.

Nekateri modeli toplotnih črpalk vam omogočajo, da z njimi lahko ogrevate in hladite. To je zlasti priročno za poletni čas.

Cena toplotne črpalke

Prve informacije o ceni toplotne črpalke pa tudi druge informacije o tem moderni rešitvi za ogrevanje vašega doma ali katerega koli drugega objekta lahko dobite s pomočjo spleta. Na njem lahko poiščete kalkulator cen, ki vam bo hitro pokazal, koliko okvirno bi vas stala takšna investicija.