B2B MENU:

Biohibrid – Hibridni sistem ogrevanja

V podjetju Biodom smo razvili hibridni sistem delovanja toplotne črpalke in dodatnega vira ogrevanja.

Tak sistem je najbolj primeren za starejše, slabše izolirane objekte, ki se ogrevajo na pelete/drva/olje/plin in za ogrevanje uporabljajo radiatorski sistem ogrevanja.

Cenovno ugodno

Proizvedeno v Sloveniji

Do 6.500€ subvencije

Naročite se na brezplačen ogled kotlovnice.

paket biohibrid spletna_updated

Zakaj izbrati paket Biohibrid?

Kombinacija kotla in toplotne črpalke je rešitev za daljše obdobje.

Cenejša investicija

Cenejša investicija kot če bi vgradil samo toplotno črpalko. Saj se pri zamenjavi stare kurilne naprave za kotel na pelete prejme lahko 4000€ subvencije. Celotna investicija vas stane 5.990 € v primeru zamenjave stare kurilne naprave za paket Biohibrid.

Rešitev ob neustrezni izolaciji

Veliko objektov v Sloveniji je starejše gradnje, nima ustrezne izolacije in ustreznih kurilnih naprav. Taki stanovanjski objekti niso primerni za samo toplotne črpalke, ker jim v nizkih temperaturnih pogojih pade izplen energije, moč, prav tako se poveča poraba električne energije. V teh pogojih v našem paketu Turbo Rudi vskoči kotel, ki pripomore k segrevanju objekta.

Cenejše ogrevanje

V primeru starega, slabo izoliranega objekta je ogrevanje s toplotno črpalko zelo drago, saj ne more dosegati optimalnih izkoristkov zaradi nizkih zunanjih temperatur in prevelikih izgub na objektu. Takrat, ko je potrebna večja moč gretja, bo kotel na pelete avtomatsko to uspel zagotoviti z optimalnim izkoristkom.

Najvišji sezonski izplen

Naša toplotna črpalka ima že sama po sebi enega od najvišjih sezonskih izplenov (SCOP) na trgu (186%). Za primerjavo; samo konkurenčna toplotna črpalka, stane okoli 10.000-14.000€ (brez regulacije, bojlerja, mešalnih ventilov, sistemskih črpalk itd..). Tudi subvencija je nižja v primeru vgradnje samo toplotne črpalke.

Daljša življenjska doba + 2 energenta

2x daljša življenjska doba toplotne črpalke in njenega kompresorja, ker ne bo delovala v pogojih, ki niso primerni za njeno delovanje (pod – 5°C).

V trenutnih spremenljivih časih, se cene energentov neprestano spreminjajo, tako da je dobro imeti več opcij, ter nato izbrati cenejši način ogrevanja.

Krediti pri Eko skladu

Za akcijski paket Turbo Rudi so na voljo ugodni krediti pri Eko skladu, z dobo odplačevanja do 10 let.

paket_biohibrid___logo
V PAKETU JE VKLJUČENO:
- kotel na pelete Biodom
- toplotna črpalka Norwood
- montaža opreme
- vgradni material
- zagon sistema

KAKO DO PONUDBE?

Pošljite povpraševanje in si zagotovite svojo personalizirano ponudbo z montažo na ključ.

Naši terenski svetovalci pridejo na objekt, kjer si ogledajo vse potrebno ter vam svetujejo glede na vaše potrebe ogrevanja. Po tem se vam pripravi personalizirana ponudba posebej za vašo kotlovnico.

Velik prihranek

Ena najcenejših oblik ogrevanja. V 20 letih lahko prihranite vse do 4000 € v primerjavi s samo toplotno črpalko.

Avtomatsko delovanje

Toplotna črpalka ima prioriteto pri segrevanju objekta. Avtomatsko preklopi na kotel na pelete ko je to potrebno.

Tiho delovanje

Delovanje kotla in toplotne črpalke je za uporabnika tiho in nemoteče.

Primerjava stroškov ogrevanja.

Kombinacija kotla + toplotne črpalke pomeni najnižje stroške ogrevanja v primerjavi z drugimi viri.

Paket zagotavlja ugodno ogrevanje za 20 – 30 let. 30 % cenejše ogrevanje kot s samo toplotno črpalko ali samo peleti. Na letnem nivoju je prihranka okoli 200 €.

V 20 letih prihranite 4000 € stroškov na elektriki!

Tehnično delovanje sistema.

Avtomatsko preklapljanje med delovanjem dveh energentov zagotavlja naša bivalentna kretnica S3, ki skrbi za to, da sistem deluje povsem avtomatsko.
Možnost tudi paketa z dodanim bojlerjem.

Biohibrid - Hibridni sistem ogrevanja shema

Pogosta vprašanja?

Koliko je cena investicije in kako poteka povračilo subvencije?

Cena celotne investicije znaša približno 10.000 €, pri večjih posegih v kotlovnico in z dodanim bojlerjem je lahko investicija večja – okoli 12.000 € . Ob odstranitvi in zamenjavi stare kurilne naprave, vam na to ceno pripada subvencija v višini 4.000 € za zamenjavo stare peči za peč na pelete. Poleg te subvencije pa pokoristite še subvencijo za vgradnjo toplotne črpalke, ki je odvisna od višine investicije in po navadi znaša od 500 do 1000 €. Skupno je torej subvencije od 4.000 – 5.000 €. V našem podjetju vam vso dokumentacijo za Eko sklad pripravimo in vas vodimo skozi postopek pridobitve subvencije, ki je dokaj enostaven. Na vračilo subvencije se čaka okoli 8-9 mesecev po oddani dokumentaciji.

Kaj se zgodi v primeru, če stare peči ne bi odstranili oz. imamo novogradnjo?

V primer, da se stare kurilne naprave ne zamenja, temveč samo vgradi paket Biohibrid, je subvencija nižja. Na celotno ceno investicije tako prejmete od 1.000 € do 2.000 € nepovratnih sredstev.

Ali paket zajema tudi montažo aparatov?

Da. V paket so vključene vse komponente, ki so potrebne za delovanje sistema, ter montaža celotnega sistema. Inštalacijski material zajema magnetni filter, hidravlično kretnico S3, ventile, fitinge, bakrene cevi, dimniški priključek, izolacijo, elektroinstalacijski material, antivibracijske blažilnike za toplotno črpalko in ekspanzijsko posodo 25 L. Celotna montaža predvidoma traja 3 dni.

Ali je v ceno vključen tudi grelnik tople sanitarne vode?

Grelnik tople sanitarne vode – bojler ni vključen v ceno, vendar se ga brez težav lahko doda ob pripravi personalizirane ponudbe.

Kako narediti podstavek za toplotno črpalko?

Podstavek za toplotno črpalko ni vštet v ceni paketa, saj se veliko strank odloči le tega narediti sami. V nasprotnem primeru lahko tudi mi uredimo izvedbo podstavka. Izbira podstavka je odvisna od tipa podlage, kjer bi stala toplotna črpalka. Če je podlaga mehka (zemlja), se naredi betonski podstavek. Če je podlaga trda (tlakovci, pločnik, asvalt), se lahko uporabi talni gumijasti podstavek, ki je enostaven za montažo. Toplotno črpalko se prav tako lahko fiksira na zunanji zid objekta z zidnimi konzolami. 

Paket Biohibrid vsebuje