B2B MENU:

Izjemna prijaznost ogrevanja kotlov na pelete

Ogrevanje na pelete v vaš dom ali kateri koli drug objekt prinaša številne pomembne prednosti. V prvi vrsti so kotli na pelete precej prijaznejši za uporabnike kot pa običajni sistemi centralnega ogrevanja na plin ali kurilno olje. Ena od večjih odlik ogrevanja s paletami so nizki stroški ter najnižji izpust ogljikovega dioksida v primerjavi z vsemi napravami za ogrevanje.

Sicer pa ogrevanje na pelete velja tudi za sila udobno vrsto ogrevanja. Pri kotlih do 15 kW se proizvedejo zelo majhne količine pepela. Posodo za pepel je tako treba prazniti le enkrat na leto ali celo na dve leti.

Možnost pridobitve subvencije države

Peleti so narejeni iz obnovljivih virov. Njihov trg je torej povsem neodvisen od političnega dogajanja. Uporabniki kotlov na pelete svoje prostore ogrevajo veliko ugodneje kot uporabniki ogrevanja s kurilnim oljem, plinom ali elektriko. Ne nazadnje lahko za naprave na lesno biomaso pridobite precej visoke subvencije države.

Obnovljiva lesna surovina

Tovrstno grevanje je torej izjemno prijazno tudi do samega okolja in ne samo do uporabnikov. Če ste lastnik oziroma uporabnik kotla na pelete, je vaše ogrevanje klimatsko nevtralno. Za pelete ni potrebno sekati dreves. Sestavljeni so iz žagovine in žagane moke iz lesne industrije.

Sodobno zasnovane naprave za ogrevanje na pelete so na trgu označene za izjemno čiste. Njihova emisija predstavlja le malo prašnih delcev v zraku. Na primer v Nemčiji je bila narejena raziskava, ki je pokazala, da emisije modernih ogrevalnih naprav v zraku prinesejo le 0,3 % finih delcev prahu. Sicer pa so v tej državi in tudi sicer emisije takšnih naprav pod najstrožjimi mejnimi vrednostmi.

Ogrevanje na pelete torej prinaša izjemno pomembne prednosti za uporabnike. Še več koristnih informacij o tej varčni in za okolje koristni vrsti ogrevanja si lahko preberete na spletu, kjer boste našli tudi vrhunsko ponudbo sodobno in moderno zasnovanih naprav za tovrstno ogrevanje.