B2B MENU:

Prednosti Biodomovih kotlov in peči na pelete

V današnjem času, ko je trajnostno življenje vse bolj v ospredju, se vse več ljudi odloča za okolju prijazne rešitve pri ogrevanju svojih domov. Ena izmed teh rešitev so kotli na pelete, ki združujejo sodobno tehnologijo z ekološko ozaveščenostjo. Kotli na pelete so postali priljubljeni zaradi svoje učinkovitosti, ekonomičnosti in predvsem trajnostnega vidika. 

Kaj sploh so kotli na pelete?

Kotli na pelete so ogrevalni sistemi, ki za gorivo uporabljajo pelete – majhne valjčke iz stisnjenih lesenih ostružkov ali drugih biomaterialov. Peleti so proizvedeni iz odpadnega lesa in drugih bioloških materialov, kar pomeni, da so obnovljiv vir energije. V primerjavi s fosilnimi gorivi imajo peleti nižjo vsebnost ogljika, kar pripomore k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov.

Delovanje kotlov na pelete

Delovanje kotlov na pelete je precej preprosto. Peleti se iz skladiščnega prostora samodejno transportirajo v zgorevalno komoro, kjer se vžgejo. Proces zgorevanja je natančno nadzorovan, kar zagotavlja visoko učinkovitost in minimalne emisije. Pepel, ki nastane pri zgorevanju, se zbira v posebnem zbiralniku, ki ga je treba občasno izprazniti, vendar je količina pepela minimalna zaradi visoke kakovosti peletov.

Tehnologija Biologic je sodoben pristop h krmiljenju kurilnih naprav, kjer se za gorivo uporabljajo peleti, saj omogoča samodejno regulacijo vseh parametrov v odvisnosti od kurilne vrednosti pelet do vleke dimnika, prepozna pa tudi gostoto zraka. Tehnologija Biologic neprestano samodejno spreminja parametre, da bi zagotovila optimalni izplen energije iz goriva.

Tehnologija Biologic zagotavlja v povprečju 10 % nižjo porabo goriva na račun stalnega spremljanja izgorevanja in prilagajanja trenutnim zahtevam povezanim s peleti, dovedenim zrakom v izgorevalno komoro in prepoznanimi pogoji v dimniku.

Kotli in peči s tehnologijo Biologic vam omogočajo od 10- do 40- odstotni prihranek pri porabi peletov za enako količino pridobljene energije.

  • Učinkovitost in prihranki: Kotli na pelete dosegajo visoko stopnjo učinkovitosti, pogosto več kot 90%. To pomeni, da se večina energije iz peletov pretvori v toploto, kar zmanjšuje stroške ogrevanja. Peleti so tudi cenovno ugodnejši v primerjavi s fosilnimi gorivi, kar predstavlja dolgoročne prihranke.

  • Okolju prijazno: Uporaba peletov kot goriva zmanjšuje emisije CO2 in drugih škodljivih snovi. Peleti so izdelani iz odpadnega lesa, kar pomeni, da ne prispevajo k sečnji dreves. Poleg tega je pri zgorevanju peletov manj emisij škodljivih plinov v primerjavi z nafto ali premogom.

  • Enostavnost uporabe: Sodobni kotli na pelete so opremljeni z avtomatiziranimi sistemi, ki olajšajo upravljanje. Samodejno dodajanje peletov, nadzor temperature in čiščenje pepela so le nekatere izmed funkcij, ki uporabnikom zagotavljajo enostavno in brezskrbno uporabo.

  • Trajnostna rešitev: Peleti kot obnovljiv vir energije podpirajo trajnostno gospodarjenje z gozdovi. Proizvodnja peletov spodbuja uporabo odpadnega lesa, ki bi sicer ostal neizkoriščen, kar prispeva k boljši izrabi naravnih virov.

BIODOM AKCIJA

ne zamudite aktualne akcijske ponudbe ...

  • kotel na pelete BIODOM 21

  • kompletna montaža na ključ

  • + GRATIS 2t pelet

*z montažo in upoštevano subvencijo