B2B MENU:

KOTLI NA DRVA BIODOM X – SPOMLADANSKA AKCIJA

Ker je zaključek ogrevalne sezone odličen čas za razmislek o zamenjajvi stare kurilne naprave, smo za vas pripravili veliko SPOMLADANSKO AKCIJO, kjer vam ponujamo vgraditev 25kW kotla na drva v kombinaciji s 1250 l zalogovnikom vode za samo 4.000€ ob povračilu EKO sklad subvencije. Da bo nakup novega ogrevalnega sistema prijaznejši tudi vaši denarnici je sedaj pravi čas, da izkoristite to izjemno priložnost in nas kontaktirajte za brezplačno svetovanje na domu in pripravo ponudbe.

KAKŠNE SO PREDNOSTI UPORABE KOTLOV NA DRVA BIODOM? 

  • IZKORISTKI (90%) do 40% nižja poraba drv v primerjavi s standardnim kotlom na drva  
  • ENOSTAVNO UPRAVLJANJE za vsakodnevno upravljanje s kotlom ne potrebujete več kot 3 tipke  
  • TOPLOTNA MOČ (18kW-48kW) primerno za vse standarde hiš  
  • DOLŽINA POLEN (50CM) manj dela s ceplenjem in krajšanjem polen 
  • VELIKA IZGOREVALNA KOMORA (90 do 220 litrov) velika zaloga energije v večini primerov zadostuje enkrat-dnevno nalaganje kotla 
  • ENOSTAVNO ČIŠČENJE IN VZDRŽEVANJE (uporabnik lahko večino vzdrževalnih del opravi sam, pogosti servisi niso potrebni)  
  • MAJHNO ŠTEVILO MENJAV REZERVNIH DELOV majhni stroški in dobra razpoložljivost rezervnih delov 
  • DOLGA ŽIVLJENSKA DOBA zelo nizki letni amortizacijski stroški  
  • KVALITETNA IZDELVA potrjeno na več kot 50.000 kotlih

Poleg vseh zgoraj naštetih prednosti, so vsi naši na drva X objavljene na seznamu EKO SKLADA, kar pomeni da lahko ob zamenjavi stare kurilne naprave z novo prejmete 50% povračila subvencije ali do 4000 EUR. Vso potrebno dokumentacijo vam ob koncu montaže pomagamo pripraviti mi.

Les velja za najstarejšo gorivo sveta. Uporaba lesa je tako, ena izmed najbolj tradicionalnih načinov ogrevanja že stoletja in je pravzaprav še vedno odlična izbira s katerim lahko ogrejemo naš dom. Poleg številnih prednosti  kot so, obnovljivi viri energije, ekonomičnost,  neodvisnost pri stroških energije,  je tukaj tudi izredno nizko obremenjevanje okolja. Kurjenje lesa namreč ustvarja manj emisij ogljika kot druge vrste peči in kotlov na fosilna goriva, ki obremenjujejo okolje.  

V Sloveniji pogosto uporabljamo izraz “peči na drva”, ko govorimo o ogrevalnih napravah, ki delujejo na lesno biomaso. Vendar pa je pravilnejši izraz “kotli na drva”, saj se ta vrsta ogrevalnih sistemov običajno uporablja za centralno ogrevanje večjih prostorov ali celo celotnih objektov.

Biodomovi kotli na drva serije X so napredno, ekološko in stroškovno učinkovito ogrevanje z biomaso. Kotli na drva serije X so zasnovani za učinkovito kurjenje drv, ki združujejo dolgoletno tradicijo z tehnološkim napredkom. Ponujamo moči od 18kW pa vse do 48kW, kar pomeni da je razpon moči primeren tako za male kot velike objekte. 

KAKO DELUJEJO KOTLI NA DRVA? 

Poleg enostavne uporabe in vzdrževanja ter naprednim krmiljenjem  ponujajo odlične izkoristke, ki so posledica uporabe vplinjevalnega principa izgorevanja. Če poenostavimo to pomeni, da se drva v kurišču najprej vplinijo v okolju z relativno malo kisika. Drva na ta način postopoma izločijo skoraj ves orgaski material v obliki plinov  (vodika, monoksidov, aromatov), ki nato popolnoma oksidirajo (izgorijo)  v posebni komori z pravilnim dotokom sekundarnega zraka.

Temperature v komori se dvignejo do 1200 °Ckar vpliva na popolno izgorevanje organskega materiala, posledično tako v kurišču ostane minimalna količina pepela v obliki mineralov. Na ta način se boste izognili valečemu se modremu dimu iz samega dimnika ter neprijetnim pogledom sosedov. Poleg obstoječega kotla na drva je potrebno po evropskih direktivah dodati tudi zalogovnik(hranilnik) tople vode, kjer se bo akumuliral višek tople vode, vam pa na ta način povečal udobje in podaljšal intervale med nalaganjem.  

KATERA DRVA PA SO NAJBOLJŠA ZA OGREVANJE DOMA?

Velikokrat zasledimo vprašanja, katera drva so prava izbira za dobro toplotno moč? Izbire je kar nekaj, vendar pa imajo glede na maso največjo kurilno vrednost iglavci, glede na prostornino pa listavci. Les iglavcev hitreje in intenzivneje izgoreva, les listavcev pa zgoreva počasneje zato je primernejši za ogrevanje. Tukaj lahko izpostavimo hrast, ki je trdi les (močno gori in daje dober premog), zaradi česar je dobra izbira za kurjenje v nočnem času.

Poleg tega so tukaj tudi bukova drva, ki so sicer mehkejša drva ampak vseeno ponujajo dobro toplotno moč in gorenje. Ob vsem tem pa je potrebno upoštevati, da so ključ do dobrega izkoristka dobro suha drva. Bolj ko je les suh bolj bo gorel in več toplote se bo proizvedlo. Prav tako na kurilno vrednost lesa vpliva vlaga, bolj kot je les vlažen, manjša bo njegova kurilna vrednost.