Biodom H 25


Biodom H25 печката, е комбинација од класична печка со котел на пелет. Оваа печка исто така функционира со иновативната проверена и тестирана Biologic технологија, која им овозможува на корисниците бројни предности.

Атрактивен дизајн и компактни димензии овозможуваат греење на просториите со поглед на огнот во каминот. Особено е погодна за помали станови која успешно ги заменува котлите на гас. Функционира целосно автоматски. Затоа оваа печка постигнува висока ефикасност на согорување, ниска емисија на штетни гасови и висока ефиксаност на горивото. H25 печката работи тивко, како да нема дополнителни вентилатори кои испуштаат воздух во собата. Модерните софтвери овозможуваат прилагодување и контрола во зависност од вашите потреби и желби. Со своето автоматско палење и подесување на време за цела недела, загревањето ќе биде едноставно и удобно. Модерен дизајн, нова Biologic технологија, едноставно одржување и удобност, овозможена е од страна на големиот резервоар за пелет, и изолиран котел со голем обем на циркулација на вода.

 

Основни информации:

Топлинска енергија: 5,86 – 25,5 kW
Грејна површина: 70,00 – 200,00 m2
Ефикасност: +93,00 %
Снабдување со пелет: 1,50 – 5,25 kg/h

Технички податоци:

 

Specifications for BIODOM H25Value
Heating power25,5 kW (5,86 – 25,5 k W)
Pellet reservoir capacity45kg
Heating surface70 – 200 m2
Efficiency+93%
Min. pellet consumption1,5 kg/h
Max. pellet consumption5,25 kg/h
Autonomy of operation with full tankuntil 30 h
Dimensions H x W x D (cm)116 x 67 x 57
Weight215 kg
Flue gasses tube diameterØ 80
Boiler water quantity42 l
Circulation pump and expansion vesselIntegrated
Biodom H20

ПЕЧАТЕ ПОДАРУВАЊЕ

македонски