Biodom C 15

Системот на котелот C15 подразбира целосно согорување на биомасата, вклучувјќи и автоматско палење како и снабдување со пелет. Biologic технологијата претставува чекор напред кон висока ефикасност и заштеда на трошоците за гориво, како и грижа за животната средина со ниска емисија.

Котлите работат потполно автоматски. Затоа печката постигнува многу висока ефикасност на согорување, ниски емисии и висока ефикасност на горивото. Котелот C15 работи тивко, како да нема дополнителни вентилатори за испуштање на воздух во собата. Модерни софтвери овозможуваат прилагодување и контрола во зависност од вашите потреби и желби. Со автоматското палење и поставување на временски период од цела недела, греењето секогаш ќе биде удобно. Модерен дизајн, нова Biologic технологија, лесно одржување, сигурност и годишна заштеда на трошоците за греење се аргументи кои ќе ве убедат дека правото решение за греење на вашиот дом е Biodom C15.

 

Основни информации:

Топлинска енергија: 4,97 – 17,13 kW
Грејна површина: 50,00 – 200,00 m2
Ефикасност: +93,83 %
Снабдување со пелет: 1,13 – 3,77 kg/h

Технички податоци:

 

Heating surface50 – 200 m2
Thermal power17,13 kW (4,97 – 17,13)
Efficiency+93,83%
Flue gasses tube diameterø 80
Boiler water quantity42
Power supply230 V / 50 Hz
Circulation pump and expansion vesselintegrated
Pellet reservoir capacity55 kg
Pellet consumptionmin: 1,13 kg/h, max: 3,77 kg/h
Dimensions H x W x D (cm)122 x 57 x 67
Weight215 kg
Kotel Biodom C 15

ПЕЧАТЕ ПОДАРУВАЊЕ

македонски