Biodom 25

Квалитетот на котелот Biodom 25 е резултат на многугодишното инвестирање во развојот на системите за греење со биомаса и практичното искуство со инсталацијата и одржувањето. Biodom 25 има систем на целосно согорување на биомаста, вклучувајќи и автоматско палење и набавка на палети.

Biodom 25 е помала верзија на котелот Biodom 34, која е прилагодена на пазарот за енергетски – ефикасни домови, во кои не постои потреба за висока топлинска енергија. Благодарение на неговото термално складирање на енергија, котелот Biodom 25 може да загрее и класична куќа до 300 м2 или згради кои обично трошеле 400 литри гориво. Овој котел исто така ја користи проверената и тестирана Biologic технологија. Која му овозможува на котелот да се прилагоди во текот на променливите услови за работа, со што се овозможува оптимална ефикасност на стабилна работа со минимали трошоци за одржување во текот на годините на користење. Biologic технологијата спречува неправилно работење на котелот, без оглед на квалитетот на пелетот, променливите услови за воздух (воздушен притисок, температура на воздухот), или на промените во оџакот (ладен или топол проток). Квалитетна конструкција, медерен надворешен дизајн, исклучително прилагодување и безбедна работа се само некои од карактеристиките кои овзможуваат удобност, сигурност и заштеда на трошоците.

 

Основни информации:

Топлинска енергија: 6,10 – 22,70 kW
Грејна површина: 50,00 – 300,00 m2
Ефикасност: +91,00 %
Согорување на пелет: 1,40 – 5,10 kg/h

Технички податоци:

 

Specifications for BIODOM 21Value
Heating surfaceod 50 do 300m2
Thermal power22,7 kW
Efficiencyveč kot 91 %
Flue gasses tube diameter¤ 80 mm
Boiler water quantity61 l
Power supply230V 50 Hz
Pellet reservoir capacity120 kg
Pellet consumptionmin: 1,4 kg/h, max: 5,1 kg/h
Dimensions H x W x D (cm)140 x 72 x 66
Weight230
Biodom 25

ПЕЧАТЕ ПОДАРУВАЊЕ

македонски