Biodom 27 E

Biodom 27 E обезбедува економична работа со непрестана интегрирана регулација, која автоматски ги прилагодува сите параметри и обезбедува оптимален домен на согорување во секое време, со висок ниво на ефикасност на непрестана и континуирана работа, со променлив домен од парцијална до номинална моќност.

Резултатот е намалена и контролирана употреба на горивото со пониски емисии на штетни гасови, без оглед на квалитетот на пелетот. Автоматското палење и регулација се целосно контролирани од микропроцесор кој ги проверува вредностите во секое време – температурата на излезните гасови, основниот и секундарниот воздух, негативниот притисок во комората за согорување, и секогаш обезбедува оптимално согорување. Ова се котли на модерната технологија, која е во согласност со сите прописи за зачувување на животната средина и ги исполнува сите очекувања на инсталатерите и корисниците. Стилски надворешен дизајн, лесен за одржување, сугурна работа и годишна заштеда на трошоците за греење се аргументи кои без сомнение Biodom 27 E ќе ве убеди дека е право решение за вас.

 

Основни информации:

Топлотна енергија: 8,60 – 30,80 kW
Грејна површина: 80,00 – 450,00 m2
Ефикасност: +92,00 %
Снабдување со пелет: 1,90 – 6,80 kg/h

Технички податоци:

 

Specifications for BIODOM 27 E Value
Heating surface 80 – 450 m2
Thermal power 30,8 kW ( 8,6 – 30,8 kW)
Efficiency +92%
Flue gasses tube diamete Ø 80
Boiler water quantity 74L
Power supply 220V 50Hz
Pellet reservoir capacity 220 kg
Pellet consumption min 1,9 kg/h – max 6,8 kg/h
Dimensions H x W x D (cm) 156 x 105 x 69
Weight 290kg

ПЕЧАТЕ ПОДАРУВАЊЕ

македонски