Biodom 27 C5 Valter

Biodom 27 C5 Valter

Pošljite povpraševanje

Kotel Biodom 27 C5 Valter predstavlja moderen in ekološki način ogrevanja z uporabo lesnih pelet.

Osnovni podatki
Nazivna moč 8,60 - 30,80 kW
Ogrevalna porvšina 80,00 - 450,00 m2
Izkoristek +92,00 %
Poraba pelet 1,90 - 6,80 kg/h

Zanesljivost kotla Biodom 27 C5 Valter je rezultat dolgoletnih investicij v razvoj ogrevalnih sistemov na biomaso in praktičnih izkušenj pri njihovi montaži in vzdrževanju. Biodom 27 C5 Valter je sistem popolnega izgorevanja lesne biomase, z avtomatskim vžigom in dodajanjem pelet.

S pomočjo tehnologije BioLogic se kotel sam prilagaja spreminjajočim pogojem delovanja in s tem omogoča optimalne izkoristke in stabilno delovanje skozi leta uporabe. Sistem BioLogic namreč avtomatsko prepoznava in regulira vse pogoje za gorenje in prenos toplote iz dimnih plinov na vodo, hkrati pa prepozna kvaliteto pelet in posledično spreminja hitrost doziranja pelet v gorilnik. Detektira tudi gostoto zraka ter z avtomatsko regulacijo zagotavlja vedno pravilno količino izgorevalnega zraka v gorilnik, neodvisno od napajalne napetosti kotla in nadmorske višine. Programska ura podpira tedensko nastavitev delovanja,kar se lahko spremlja na preglednem zaslonu skozi celoten proces. Dnevno – tedenski zalogovnik pelet je integriran v zgornjem delu kotla, iz katerega s pomočjo motornega gonila, ki je pritrjeno na vrhu polžnega transporterja, pelete nalagamo v gorilnik, narejen iz posebne litine, odpornega na visoke temperature v izgorevalni komori. Tako dosežemo popolno izgorevanje, čiste dimne pline in dolgo življenjsko dobo kotla. Zgorevalni zrak in dimni plini se s pomočjo ventilatorja, ki ustvarja podtlak odvajajo skozi štirideset cevnih izmenjevalcev - turbolatorjev, ki skozi dolgo pot poskrbijo za optimalen prenos toplote iz dimnih plinov na ogrevani medij. Zaradi izredno hitrega starta je življenjska doba vžigalne svečke zelo dolga, odziv kotla hiter in poraba goriva med vžigom minimalna. Posebni štartni algoritem preprečuje prenasutje zgorevalne komore in s tem zadimljenje kotla in neprijetne vonjave v kurilnici. Ker kotel deluje z REGULIRANIM podtlakom v komori je izgorevanje neodvisno od dimnika, poleg tega pa posebni varnostni mehanizem kotel izklopi, če se v njem pojavi višji zračni tlak kot v okolici. V primeru zamašenega dovoda zraka, kotel avtomatsko požene izhodne ventilatorje na polno moč in se kontrolirano ustavi.

Kvalitetna izdelava, sodobno oblikovana zunanjost, izredna prilagodljivost in zanesljivo delovanje je samo nekaj lastnosti, ki vam zagotavljajo udobje, varnost in prihranek.

PREDNOSTI

 • krmilni sistem BIOLOGIC
 • visok izkoristek v vseh pogojih delovanja
 • samodejno prepoznavanje kvalitete peletov
 • maksimalen izkoristek ter minimalne emisije
 • brezhibna ponovna vzpostavitev delovanja pri izpadih elektrike
 • hiter štart
 • popolna, certificirana varnost
 • samodejno prilagajanje moči
 • enostavna montaža in izredna prilagodljivost
 • majhno število rezervnih delov
 • znižuje stroške vzdrževanja
 • izdelek je upravičen do subvencije eko sklada

 

 

 

 

 

Tehnične karakteristike kotla na pelete BIODOM 27 C5 Valter

Specifikacija za kotel na pelete BIODOM 27 C5 ValterVrednost
Ogrevalna površina 80 do 450 m2
Termična moč 30,8 kW (8,6 - 30,8 kW)
Izkoristek nad 92%
Dimniški priključek Ø 80
Vsebnost vode 74L
Električno napajanje 220V 50Hz
Zalogovnik pelet 180kg
Poraba pelet na uro min 1,9 kg/h - max 6,8 kg/h
Dimenzije V x Š x G (v cm) 140 x 82 x 65
teža 240kg

Pošljite nam povpraševanje

captcha

Kontaktirajte nas

info@biodom27.si